Vifo Artikel 27.03.2018

Naturens Dag opfordrer til bevægelse

Naturen indbyder til, at vi bevæger os i den på andre måder, end når vi er inde. Derfor sætter Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Nordeafonden fokus på bevægelse ved Naturens Dag 9. september 2018.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Natur

Naturen giver ikke blot frisk luft, ro til tankerne og et rum for nærvær og gode samtaler. Den opfordrer også til, at vi bevæger os. En væltet træstamme indbyder til balancegang, bakker og klitter må vi bestige, træer opfordrer til en klatretur, og vandhuller kan have en næsten magnetisk virkning på små fødder.

Naturen kan være et oplagt sted at søge hen, hvis man ønsker en hverdag med mere alsidig bevægelse for sit barn. Det kan være svært at stå stille, når omgivelserne opfordrer til bevægelse.

Derfor er ’Bevægelse i naturen’ temaet, når Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Nordeafonden holder Naturens Dag 9. september 2018. Landet over bliver der events og oplevelser for hele familien, og børn og voksne inviteres ud for at blive bevæget sammen i naturen.

I 2012 viste undersøgelsen ’Natur i generationer’ fra Danmarks Naturfredningsforening, at 58 pct. af børnene på 5-12 år kommer ud i naturen hver dag eller flere gange om ugen i sommerhalvåret.

Hele 22 pct. kommer dog kun ud i naturen et par gange om måneden eller sjældnere. Børn er i dag kun halvt så meget ude i naturen, som deres bedsteforældre var.

Læs mere hos Friluftsrådet:

Børn skal bevæge sig i naturen