Vifo Artikel 27.09.2016

Nordisk konference om voksenuddannelse og flygtningesituationen

På Mimers forskningskonference i Malmø vil der blive set nærmere på den moderne flygtningesituation og dens samspil med voksenuddannelsessektoren.

Skrevet af: Redaktionen

Den 8.-9. november byder Malmø Universitet og Region Skåne velkommen til den årlige Mimer forskningskonference, som samler forskere på folkeoplysningsområdet fra hele Norden.

Dette års konference har temaet ’voksenuddannelse og flygtningesituationen’ og vil gennem forskning se nærmere på, hvordan de to påvirker hinanden.

Hvilke udfordringer skaber flygtningesituationen for voksenuddannelsesområdet, og hvordan kan voksenuddannelse bidrage til integrationen af de nyankommne flygtninge? Hvad ved vi allerede, og hvordan udvikler vi mere viden om disse spørgsmål?

Disse spørgsmål vil være på programmet på konferencen, som henvender sig til både forskere og praktikere på folkeoplysningsområdet.

Forskere opfordres til at indsende papers eller kortere notater, der er relateret til voksenundervisning og konferencens temaer og viser forskningsprojekter i forskellige stadier.

Deadline for indsendelse er den 7. oktober.