Vifo Artikel 07.10.2015

Nyt europæisk magasin om livslang læring

Det nye europæiske webmagasin 'Elm' om voksenuddannelse og livslang læring er netop udkommet. Første temanummer handler om sociale medier.

Skrevet af: Jonna Toft

Et helt nyt webmagasin, Elm (European Lifelong Learning Magazine), udkommer fremover hver 14. dag med indhold om voksenuddannelse og livslang læring. Desuden udgives der fire temanumre om året.

Web-magasinet henvender sig til alle, der beskæftiger sig med folkeoplysning og voksenuddannelse: Undervisere, skoleledere, tillidsvalgte, organisationsfolk og beslutningstagere.

Målet er at skabe et kollegafællesskab for læserne. I Elm debatteres læring i bred betydning under mottoet ’Learning never ends’. Interesserede kan bl.a. abonnere på et nyhedsbrev med stof fra magasinet. 

To tidligere medier er lagt sammen

Elm er resultatet af en sammenslutning af to medier om livslang læring, som har eksisteret i mange år: LLinE og InfoNet. Med sammenslutningen vil Elm kombinere LLinE’s tradition for journalistik af høj kvalitet med InfoNets brede europæiske netværk.

Som sine forgængere er Elm resultat af et europæisk samarbejde. KVS (Finsk Livslang Læring Selskab) er ansvarlig udgiver, og Dansk Folkeoplysnings Samråd er en af samarbejdspartnerne.