Vifo Artikel 20.12.2017

Temadag om ’Sund i Naturen’

15. januar 2018 holder Friluftsrådet temadag om projektet ’Sund i Naturen’ og samspillet mellem foreninger og kommuner. Børne- og Socialminister Mai Mercado kommer og fortæller om regeringens civilsamfundsstrategi.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Natur

I starten af 2017 satte Friluftsrådet gang i projektet ”Sund i Naturen”, der har fokus på, hvordan naturglæde og friluftsliv bliver en del af løsningen i kommunernes arbejde med forebyggelse og rehabilitering.

Kommuner, patient- og friluftsforeninger bringes i projektet sammen for at udvikle og afprøve modeller til, hvordan der kan bygges bro mellem kommunale tilbud og borgernes hverdagsliv, så deres nye aktive friluftsvaner kan fastholdes.

Nu holder Friluftsrådet en temadag om erfaringerne fra ’Sund i Naturen’ og om samspillet mellem foreninger og kommuner. Det foregår mandag 15. januar 2018 kl 11-15.30 i Langesøhallen i Morud på Fyn, og det er gratis at deltage.

På programmet er bl.a. Christina Bjørk Petersen, projektleder i Friluftsrådet, der fortæller om, hvad forskningen kan fortælle om naturens betydning for sundhed.

Professor Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet fortæller om civilsamfundet og kommuners indsats for friluftsliv og sundhed.

Og børne- og socialminister Mai Mercado (K) fortæller om potentialet for kommuner og civilsamfund og regeringens perspektiver på en ny civilsamfundsstrategi.

Læs mere

 
 

Læs mere om konferencen og tilmeld dig senest 8. januar hos Friluftsrådet: Temadag: Friluftsforeninger skaber sundhed