Vifo Artikel 18.12.2018

Ungdommen får en endnu stærkere stemme på Naturmødet

Naturinteresserede unge får nu en endnu stærkere platform at tale fra på Naturmødet i Hirtshals, som gennem et samarbejde med Ungdomsøen vil udvikle Naturmødets ungdomsscene.

Nøgleord: Natur Unge

Når Naturmødet i Hirtshals i maj 2019 løber af stablen for fjerde gang, bliver det med en endnu stærkere ungdomsstemme. Naturmødet er gået sammen med Ungdomsøen om at udvikle ungdomsscenen 'Roots', som giver naturinteresserede unge en platform til at komme til orde og bidrage til naturmødets mange naturdebatter.

“Vi ønsker at manifestere os som det centrale sted, hvor Danmarks unge mødes og diskuterer natur. Unges klimabevidsthed, miljøbevidsthed og bevidsthed om betydningen af biodiversitet er voksende – den udvikling skal vi sammen med Ungdomsøen være med til at understøtte,” siger Jesper Lauritsen, direktør for Naturmødet, på Naturmødets hjemmeside.

Naturmødets ungdomsscene kommer fremover til at hedde ‘ROOTS – powered by Ungdomsøen’, og her vil politikere, organisationer og meningsdannere møde og blive udfordret af de unge. Ungdomsøen forventer at kunne sætte endnu mere gang i naturdebatterne i Hirtshals:

“Det skal ske ved lige dele seriøse debatter og samtaler og sjove og underholdende formater, der gør os klogere, mens vi smiler. Vi glæder os meget til samarbejdet og til skabe en stærk platform for de unge, der skal leve med konsekvenserne af de beslutninger, der netop nu træffes inden for natur, klima og miljø,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for Ungdomsøen.

’ROOTS powered by Ungdomsøen’ vil desuden stå bag en række fysiske aktiviteter og musikalske aftenindslag.

Ungdomsøen udvikles i øjeblikket af foreningen SPEJDERNE i samarbejde med andre unge-aktører som Roskilde Festival, Højskolerne, Dansk Ungdoms Fællesråd, de fem danske spejderkorps, Efterskolerne mfl.

Naturmødet finder sted i Hirtshals den 23.-26. maj 2019.

Læs mere