Vifo Artikel 29.08.2017

Ungdommens Folkemøde inviterer unge til demokratisk debat

Søndermarken på Frederiksberg lægger igen i år græs til, når Ungdommens Folkemøde inviterer den danske ungdom til demokratifestival den 7.-8. september.

Nøgleord: Debat Demokrati Unge

Den 7.-8. september får den danske ungdom mulighed for at udforske den demokratiske deltagelse, når Ungdommens Folkemøde åbner dørene for andet år i træk.

Ungdommens Folkemøde er arrangeret af Ungdomsbureauet, og tanken bag demokratifestivallen er at give de unge mulighed for at diskutere aktuelle samfundsproblematikker og dele deres egne visioner for et fremtidigt samfund gennem debatter med en lang række organisationer og politiske aktører.

Hen over de to dage vil de forskellige scener byde på både oplæg fra politikere og tidens meningsdannere, underholdning og større og mindre debatter om samfundet, tendenser og sager, der optager de unge.

Samtidig vil omkring 80 organisationer, virksomheder og foreninger og en række partier og ungdomspartier være til stede med en stand på pladsen og være værter for over 60 forskellige workshops.

Her inviterer blandt andet Dansk Ungdoms Fællesråd til debat om, hvordan medborgerskab og demokrati kan være med til at forhindre, at samfundet bryder sammen, DGI og Frederiksbergs Idræts-Union vil debattere, hvordan man skaber fremtidens idrætsfællesskaber, GAME vil snakke om gadeidræt og unges indflydelse, FDF vil debattere, hvordan legen gør os til mennesker, mens KFUM/KFUK vil debattere unges mulighed for at have medindflydelse på deres liv.

Ungdommens Folkemøde er gratis og åbent for alle. Deltagelse i de forskellige workshops kræver dog tilmelding.

I 2016 estimerede arrangørerne, at omkring 10.000 unge pr. dag tog del i Ungdommens Folkemøde.